ReAttach Specialisatie Training

1 specialisatie en 7 verdiepingsmodules voor ReAttach therapeuten die cliënten met complexe ontwikkelingsvragen behandelen.

Bekijk de opleidingskalender

Kosten
De kosten voor de specialisatiemodule zijn €495 euro (1 dag). De verdiepingsmodules kosten €375 euro per module (elk 1 dag). De prijzen zijn inclusief lunch, opleidingsmaterialen en certificaat van deelname.

Accreditatie
NIP, NVO, SKJ en ADAP. (Lees meer)

Duur
1 lesdag per module.

Certificaat & Diploma
100% aanwezigheid vereist.

Klassikaal
Deze opleiding vindt plaats op locatie.

Studiebelasting
Ca. 9 uur per module.

Theorie & Praktijk

Gediplomeerde ReAttach therapeuten kunnen zich bij de ReAttach Academy specialiseren in het werken met cliënten met complexe ontwikkelingsvragen zoals autisme, neurorevalidatie, VG-sector lage niveaus en psychogeriatrie.

De modules

1

C.A.T. Specialisatie

Je krijgt de tools om te leren werken met cliënten met complexe problematiek (autisme). Na deze modules krijg je de specialist-registratie in het ReAttach kwaliteitsregister.

2

Conceptualisatie

Deze module biedt je educatief materiaal om de ontwikkeling te activeren bij cliënten met problemen in de betekenisverlening (autisme).

3

Chronische Pijn en Emotie Regulatie

Tijdens deze module leer je de W.A.R.A. (Wiring Affect with ReAttach).

4

Coping

Maak kennis met de onderliggende dynamiek van hypo- en hyper-coping en leer hoe je hier als ReAttach therapeut mee om kunt gaan.

5

Communicatie

Verdiepingsmodule m.b.t. taal, spraak en communicatie. Een aanrader voor collega’s die zich bezig houden met neurorevalidatie of autisme spectrum problematiek.

6

Multiple Sensory Processing

Het trainen van MSP is een belangrijke doelstelling tijdens ReAttach sessies. Je leert je studenten (cliënten) te monitoren en te helpen bij het kiezen van de juiste strategie bij de juiste taak. Een aanrader voor alle ReAttach therapeuten die met kinderen werken.

7

Hechting

Complexe dynamiek van verstoorde hechting leren herkennen en inzetten in ontwikkelingsprocessen. Een aanrader voor psychologen die werken met clienten met persoonlijkheidsproblematiek, voor gezinstherapeuten en K&J-therapeuten.

8

Performance

Deze module is speciaal ontwikkeld voor ReAttach therapeuten die werken met organisaties, teams, topsport en voor iedereen die wil leren excelleren.

Reattach is een bijzonder, effectieve en vooral verrijkende behandelmethode die ik al mijn vakgenoten aanraad!

Drs. Fanny Stempher

Registerpsycholoog
Supervisor GZ-psycholoog

Toen ik met ReAttach in aanraking kwam wist ik het meteen: Dit is de ‘missing link’ in mijn werk! 

Corry Heesterbeek

Fysiotherapeut
Neurorevalidatie
Oncologie
Psychosomatiek

Alle kindertherapeuten zouden ReAttach moeten kunnen toepassen. Het is de meest vriendelijke, toegankelijke en effectieve methode om je behandeldoelen te bereiken.

Mariëlle Bartholomeus

Kinderergotherapeut
Sensorische integratie therapeut

15+ Accreditaties voor diverse beroepsverenigingen

Gedragswetenschappers

NIP / NVO / SKJ
72 punten (totaalpakket)

48 herregistratie
12 diagnostiek
12 behandeling

Praktijkondersteuners

NvVPO
6 punten (alleen module 1)

Verpleegkundig Specialisten

V&VN SPV
6 punten (alleen module 1)

Paramedici

ADAP
6 punten (per module)
48 punten (totaalpakket)

ReAttach Academy Registratie

Studenten, therapeuten en opleiders worden door ReAttach Academy ingeschreven in het ReAttach Register. De kwaliteit van de opleiding wordt geborgd door Stichting ReAttach Therapy International.

Certificaat & Diploma

Na het volledig doorlopen van de cursusdagen (100% deelname) wordt een certificaat van deelname uitgereikt. Registratie als therapeut en het ReAttach diploma zijn voorbehouden aan cursisten die zowel het theoretisch examen (een online toets) als het praktijk examen goed afronden.

Licentie

Alleen geregistreerde en gekwalificeerde ReAttach therapeuten worden erkend door Stichting ReAttach Therapy International en mogen zich ReAttach therapeut noemen. ReAttach is een beschermde merknaam voorbehouden aan geregistreerde en gekwalificeerde therapeuten.

Kwaliteitsregister

Als u het ReAttach Diploma heeft behaald, bent u gekwalificeerd als ReAttach Therapeut en wordt u als therapeut opgenomen in het ReAttach Kwaliteitsregister. Het kwaliteitsregister wordt bijgehouden om transparant te maken welke professionals daadwerkelijk onze opleiding goed hebben afgerond.

Specialisatie

ReAttach therapeuten die de Specialisatie Module hebben gevolgd staan in het kwaliteitsregister vermeld als Specialist. Zo lang je nog in opleiding bent sta je geregistreerd als ReAttach therapeut in opleiding. De specialisatiemodule heb je nodig om te kunnen werken met complexe doelgroepen (zoals autisme, neurorevalidatie, complex trauma).

Praktijkexamen

Bij het praktisch examen wordt de voortgang van minimaal 5 cliënten geëvalueerd en verwachten wij een reflectie op je handelen als ReAttach therapeut in opleiding. Bij de beoordeling van je examen zijn je opleider, ReAttach Academy en Stichting ReAttach Therapy International betrokken. Als het je niet lukt om direct aan de eisen van het diploma te voldoen, kun je bijscholing en een herexamen aanvragen via je opleider.

Trainers

Voor ReAttach Opleiders is een trainersopleiding ontwikkeld.

Master Opleiding

Therapeuten die alle specialisatie- en verdiepingsmodules hebben afgerond worden geregistreerd als Master ReAttach Therapeut.

Schrijf je direct in

Kies de datum en locatie die het beste bij je past

Heb je nog vragen?

Stuur ons een berichtje en we nemen binen 48 uur contact met je op.

Close

Je bent er bijna!.

Wie mogen we inschrijven voor onze nieuwsbrief?

Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkeling rondom ReAttach, trainingen, events en acties.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Voornaam: